Chłodnictwo w piekarni - realizacje - Giko

Realizacje / Chłodnictwo w piekarni

Prowadząc produkcję pieczywa lub produktów cukierniczych, warto zaopatrzyć się w odpowiednie urządzenia chłodnicze. Dzięki nim można wcześniej przygotować ciasto, a wypiek przeprowadzić dopiero w wybranym momencie.

Takie rozwiązanie zapewnia wiele nowych możliwości. Chcąc, by klienci mogli rano kupić świeże pieczywo, nie trzeba przeprowadzać produkcji ciasta w nocy. Wystarczy wyrobić ciasto i przeprowadzić je w technologii wydłużonego garowania, którego cykl trwa kilkanaście godzin. Dzięki temu dajemy odpowiedni czas enzymom, a w rezultacie ich pracy uzyskujemy bardziej aromatyczny i dłużej zachowujący świeżość produkt, czyli o znacznie wyższej jakości. Ponadto technologia ta umożliwia również wypiek poza zakładem pracy np. na terenie sklepu. Dzięki temu woń świeżego pieczywa roznosi się po wnętrzu obiektu, co zachęca klientów do dokonania zakupu. Korzystanie z urządzeń chłodniczych pozwala również na dłuższe przechowywanie produktów.

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z galerią zdjęć, która przedstawia zrealizowane przez nas instalacje urządzeń chłodniczych do piekarni i cukierni. Wszystkie z nich zostały wykonane w taki sposób, by sprostać konkretnym potrzebom danego klienta, są energooszczędne, a do tego oferują nowoczesne rozwiązania techniczne.