Piece obrotowe / nawiewowe - Giko

Piece obrotowe / nawiewowe

Wstecz

Obrotowe / nawiewowe piece piekarnicze należą do częstych elementów wyposażenia piekarni. Doskonale sprawdzają się przy produkcji bagietek, rogalików i bułek o różnym kształcie. Służą do wypieku bezpośrednio na wózkach rozrostowych, które obracają się w komorze wypiekowej. Kęsy przeznaczone do wypieku umieszczane są na blachach, które znajdują się na wózkach wypiekowych.

Poszczególne, dostępne modele używanych urządzeń różnią się między sobą parametrami, takimi jak powierzchnia wypiekowa, wielkość i ilość blach na wózku. Dzięki temu możliwe jest dobranie takiego urządzenia, które najlepiej sprawdzi się w danym przedsiębiorstwie. Do wyposażenia pieca należą okap oraz rampa najazdowa dla wózka.

Prezentowane przez nas, używane piece obrotowe oferowane mogą być przed lub po kapitalnym remoncie. Stanowią doskonałe rozwiązanie dla każdego, kto chce poszerzyć swój park maszynowy, jednocześnie maksymalnie ograniczając koszty. Dostępne urządzenia bardzo dobrze sprawdzają się podczas intensywnej eksploatacji.