Mroźnie szokowe i inne urządzenia chłodniczo-garownicze

Wstecz

Pragniemy Państwu zaoferować schładzarki szokowe oraz automaty chłodniczo-garownicze, które stanowią niezbędne wyposażenie każdej profesjonalnej piekarni oraz wielu cukierni.

Mroźnie szokowe są urządzeniami wykorzystywanymi do szybkiego zmrożenia kęsów lub gotowych produktów bez żadnych strat dla jakości. Produkty są poddawane szybkiemu, całkowitemu mrożeniu do rdzenia, co zapewnia utrzymanie ich wysokiej jakości. Wszystkie aromaty, zostają i uwalniają się ponownie dopiero podczas pieczenia. W przeciwieństwie do każdego innego procesu, podczas mrożenia szokowego tworzą się zaledwie mikro-kryształki przedłużając w ten sposób kilkukrotnie trwałość produktów.

Chłodnio-garownia to nowoczesne urządzenie, które znacznie usprawnia funkcjonowanie piekarni. Dzięki nim możliwe jest wydłużone prowadzenie ciasta na wypieki oraz kontrolowanie procesu jego rośnięcia.