Termoolejowy piec wsadowy

HEUFT VULKAN THERMO-OEL®

Klasyczny z najnowocześniejszą technologią modułową i niekwestionowany faworyt wśród piekarni: piec półkowy. Piekarze, którzy zainwestowali w piec termoolejowy  HEUFT, szybko odkrywają, że nabyli urządzenie, które wyznacza nowe standardy jakości dla wszystkich przyszłych komponentów. Czy to chrupiące bułeczki, dobrze wypieczony chleb, czy soczysty biszkopt: piekarnie mogą doskonale realizować swoje receptury, w tym proces mieszania, przygotowania, wyrastania i chłodzenia. Ponieważ atmosferę pieczenia można precyzyjnie regulować, każdy produkt jest wypiekany do perfekcji. Szybkie nagrzewanie i obniżanie temperatury wypieku oraz opcjonalny tryb turbo pozwalają piekarzom na szybką interwencję w przypadku zmiany warunków produkcji. Piec półkowy termoolejowy VULKAN jest nie tylko bardzo wydajny, ale także niezwykle wszechstronny, obsługujący duże partie, a także stopniowy załadunek pojedynczych blach, foremek i produktów luzem. Właśnie dlatego rzemieślnicy dbający o jakość wybierają piece termoolejowe VULKAN.

PERFEKCJONISTA

Termoolejowy piec półkowy VULKAN upiecze wszystko perfekcyjnie osiągając jednolite zarumienienie, soczysty miękisz, czy chrupiącą skórkę. Każdemu produktowi nada pożądany charakter. Idealna do procesu pieczenia jest bogata para, która jest dostępna przez cały czas. Podobnie jak sam piec półkowy, wytwornica pary ogrzewana jest termoolejem, co gwarantuje szybkie zwilżenie parą całej powierzchni bez efektu przegrzania. Bez względu na to, czy ładujesz poszczególne herty, czy wykorzystujesz pełną pojemność, wynik na koniec czasu pieczenia jest zawsze identyczny. Piec termoolejowy wyróżnia się również pod względem komfortu. Maksymalnie cztery dostępne opcjonalnie wysuwane półki ułatwiają proces pieczenia i ułatwiają załadunek. Sterowanie za pomocą ekranu dotykowego jest również proste i intuicyjne w obsłudze.


Zalety:

  • od 3 do 7 komór, szerokość hertu od 625 do 1875 mm, długość od 1600 do 2400 mm
  • Powierzchnia pieczenia od 3 do 31,5 m2
  • Możliwe dwa i więcej obiegi temperaturowe
  • Odpowiednie parametry wypieku dla każdego produktu
  • Łatwy załadunek dzięki maksymalnie czterem wysuwanym komorom

NASZ „AMBASADOR” RÓŻNORODNOŚCI

Piec wielopoziomowy HEUFT VATO z automatycznym załadunkiem to idealne rozwiązanie dla wszystkich piekarni oferujących szeroką gamę produktów. Zbudowany z maksymalnie 12 komór i powierzchni pieczenia do 60 m², umożliwia równoległe pieczenie dużych ilości różnych produktów. VATO jest dostępny z wieloma strefami kontroli temperatury. Wszystkie procesy pieczenia są koordynowane przez nowoczesną technologię sterowania. Pracochłonne i czasochłonne procesy załadunku, tak typowe dla pieców półkowych, należą już do przeszłości. Urządzenie załadowczo-rozładowcze CONCORD® działa z zawrotną prędkością. System załadunkowy porusza się poziomo i pionowo przed piecami, co znacznie ułatwia pracę. Chociaż CONCORD® działa bardzo szybko, obchodzi się z wszystkimi produktami z dużą ostrożnością. Nawet częste zmiany produktów nie stanowią problemu dla CONCORD®, a prace przygotowawcze, takie jak układanie, cięcie, zwilżanie itp. nie powodują jego zatrzymania. VATO i CONCORD® – team o ogromnej sile przebicia i niezliczonych możliwościach.

Zalety:

  • Od 6 do 12 komór, różne szerokości, głębokości i wysokości
  • Taka sama jakość pieczenia, jak w ręcznie ładowanym piecu rzemieślniczym
  • Szybkie ładowanie dzięki wysokiemu poziomowi automatyzacji
  • Lekka, ergonomicznie zoptymalizowana praca
  • Elastyczny system pieców obsługujący różne wielkości partii, częste zmiany produktów i zmienne ilości
  • Precyzyjna regulacja temperatury z 2 do 7 oddzielnymi obwodami temperatury
  • Łatwa integracja z popularnymi liniami produkcyjnymi
  • Najnowocześniejsza technologia sterowania i regulacji

Każda piekarnia jest inna i dlatego ma bardzo specyficzne potrzeby, jeśli chodzi o piece. Firmy, które produkują duże ilości chleba wypiekanych w foremkach  na blachach lub specjalnych gatunków chleba, najlepiej sprawdzają się w piecach termoolejowych VULKAN z wysuwanymi półkami (hertami). Blachy i formy można kłaść bezpośrednio na herty. Wysuwana komora jest idealna do produktów wolnostojących: komora automatycznie wysuwa się i w pełni automatycznie chowa po załadunku po naciśnięciu przycisku. Ta metoda załadunku i pieczenia jest ułatwiona dzięki technologii termoolejowej. Wysuwane komory są oczywiście również idealnym rozwiązaniem tam, gdzie podczas procesu pieczenia wymagana jest ręczna interwencja, w ten sposób sprawiając, że takie ręczne procesy są nie tylko szybsze, ale także bezpieczniejsze i znacznie łatwiejsze.

Zalety:

  • Od 6 do 12 wysuwanych półek o różnej szerokości i głębokości
  • Duża powierzchnia do pieczenia na małej powierzchni
  • W pełni automatyczne, szybkie ładowanie za pomocą urządzenia CONCORD®
  • Idealny do produktów wolnostojących oraz szerokiej gamy wypieków
  • Stół załadowczy dostępny ze wszystkich stron
  • Łatwy w obsłudze panel z ekranem dotykowym dzięki ergonomicznie zoptymalizowanej wysokości roboczej

Masz pytania? Porozmawiajmy!


Potrzebujesz pomocy w doborze pieców lub maszyn piekarniczych? Skontaktuj się z nami, chętnie pomożemy wybrać sprzęt szyty na miarę Twojej piekarni.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Konstrukcja pieca z 3 do 7 półkami, powierzchnią pieczenia od 3 do 30 m2 i w maksymalnie 3 zakresach temperatury
  • Pieczenie bezpośrednio na hercie
  • Pieczenie partia za partią
  • Prosta nawigacja po menu za pomocą dotykowego wyświetlacza sterowania HEUFT
  • Wysoka wydajność, skromne wymagania dotyczące energii i przestrzeni

 

SYSTEM PIECA PÓŁKOWEGO Z CONCORD®

  • Zaawansowana technologicznie automatyzacja „Made in Germany”.
  • Ergonomiczna obsługa powierzchni wypiekowych do 180 m2.
  • Do 12 wysuwanych komór.
  • Wydajny system dzięki dużej przepustowości i ogromnej niezawodności działania.
  • Poprawa fizycznych warunków pracy dzięki ergonomicznej wysokości roboczej
  • Centralne sterowanie wszystkimi mechanizmami załadunku i rozładunku.
  • Kompaktowa konstrukcja urządzeń do załadunku i rozładunku.