Piece wsadowe

Wstecz
piece wsadowe

Piece wsadowe HEUFT VULKAN THERMO-OEL – serce jakości piekarni rzemieślniczej

Piece półkowe w dalszym ciągu są jednymi z najbardziej popularnych pieców w piekarniach.

Piekarze, którzy zainwestowali w piec półkowy Vulkan Thermo-Oel, szybko odkrywają, że nabyli sprzęt, wyznaczający nowe standardy pod względem jakości. Z piecem Vulkan ich produkty są tak doskonałe jak ich receptury i procesy mieszania, przygotowania i klimatyzowania ciasta. Niezależnie od tego, czy są to chrupiące bułki, bagietki,  solidne bochenki czy inne specjały – wszystko jest perfekcyjnie upieczone. Parametry pieczenia pieca półkowego Vulkan Thermo-Oel mogą być dopasowane do dowolnego produktu. Szybkie nagrzewanie i obniżanie temperatury wypieku oraz opcjonalna obsługa systemu turbulencji umożliwiają piekarzom szybką interwencję w razie zmian warunków produkcji. Piec półkowy Vulkan Thermo-Oel jest nie tylko bardzo wydajny, ale także bardzo wszechstronny, gdyż pozwala na pełny załadunek dużych partii (np. bochenków chleba), krokowe ładowanie blach, jak również pieczenie indywidualnych produktów bez blach. Doskonałe wyniki pieczenia w połączeniu z wyjątkowo niskim zużyciem energii czynią go bezkonkurencyjnym.

Nie dziwi więc fakt, że ten model stał się ulubionym piecem półkowym piekarzy ceniących sobie jakość. Piec półkowy Vulkan Thermo-Oel spełnia wszystkie wymagania pod względem ekonomicznym. Technologia termo-olejowa jest znana z efektywności energetycznej, a nasze piece wymagają jedynie minimalnej konserwacji i są zaprojektowane z myślą o trwałości. Z czysto ekonomicznego punkty widzenia jest niezrównany. Piece termo-olejowe uzyskują zatem najlepszą relację jakości do ceny.

 

Dane techniczne:

  • Dostępny z 3–12 płytami hertowymi
  • Szerokość hertu: 625–2070 mm
  • Długość hertu: 1600–2500 mm
  • Doskonały stosunek powierzchni wypieku do zajmowanej powierzchni; dostępna powierzchnia wypieku od 3 do 60 m2
  • Pieczenie bezpośrednio na płycie hertowej
  • Duża wydajność, niskie zużycie energii i zwarta konstrukcja, dzięki unikalnej technologii termo-olejowego transferu ciepła
  • Uniwersalny piec z doskonałymi zdolnościami do pieczenia każdego wyrobu, a w związku z tym nadaje się szczególnie do piekarni oferujących szeroki asortyment produktów
  • Brak marnotrawstwa powierzchni wypiekowej: pieczenie wsad za wsadem
  • Dostępny z wysuwanymi hertami, indywidualne regulowanie sekcjami temperatur i systemem turbulencji
  • Energooszczędna jakość wypieku: wysoka wydajność, niskie zużycie energii i zminimalizowane straty ciepła w trakcie przestoju
  • Elastyczny załadunek: odpowiedni dla każdego produktu – począwszy od serników, kończąc na dużych bochenkach chleba – bez przypalania i niechcianych zarumień; idealnie jednolite wyniki pieczenia w każdym programie pieczenia
  • Ekran dotykowy Heuft z przyjaznym dla użytkownika interfejsem sterowania menu