
Z roku na rok coraz większa ilość piekarzy przekonuje się do pieców termoolejowych. Osoby korzystające z urządzeń cyklotermicznych, ceramicznych czy rurkowych borykają się nie tylko z nieregularną jakością wyrobów, ale również ze stosunkowo dużymi kosztami eksploatacji urządzeń. Proponowane przez nas piekarnicze termoolejowe piece obrotowe to wysoka wydajność pracy i produkty spożywcze o wyjątkowej jakości.
Równomierny obieg termooleju w urządzeniu sprawia, że utrzymywana jest jednolita temperatura w całym piecu piekarniczym. Dzięki temu uzyskane wyroby charakteryzują się błyszczącą, chrupiącą skórką i miękkim, nie wysuszonym środkiem. A dzięki zastosowanemu systemowi obiegu powietrza TURBO osiągamy widoczny wzrost objętościowy pieczywa. Wypieki zachowują również świeżość przez znacznie dłuższy czas.
Oferowane przez nas maszyny piekarskie wykonane są ze stali o najwyższej jakości – doskonale znosi ona warunki panujące w środowisku pracy, ponadto nie oddziałuje w jakikolwiek szkodliwy sposób na przygotowywane w niej produkty. Dodatkowo maszyny są proste w montażu i łatwe do utrzymania w czystości.