Chłodnio-garownie

Wstecz
chłodnio-garownie

W instalacjach garowniczych IceCool nawilżanie zaczyna się już w niskich temperaturach. Ponieważ wtłaczanie gorącej pary do pomieszczenia o temperaturze +4°C wydziela mnóstwo skroplin, co naraża kęsy ciasta na stres przez zmiany temperatur, inżynierowie firmy IceCool skonstruowali wannę nawilżającą, która jest delikatnie ogrzewana, co prowadzi do naturalnego odparowania. Pośrednie ogrzewanie (mata grzewcza pod dnem wanny) jest też korzystne pod względem sanitarnym, czyniąc czyszczenie bardzo łatwym. Niska temperatura do minimum redukuje możliwość powstawania zakamienienia.

Instalacje IceCool tworzą klimat najbliższy naturalnemu, a kęsy ciasta nie są męczone. Długi i dowolnie programowalny proces garowania daje czas do pracy enzymom, polepszając strukturę i smak produktów, które po zakończeniu cyklu mogą być już bezpośrednio gotowe do wypieku.