[024] Urządzenie szybkiego schładzania WP Aroma Cooler, rocznik 2008

Podstawowe informacje
Aroma Cooler ARC 40,60 -18 / -25°C
Werner & Pfleiderer Urządzenia szybkiego schładzania linii produktów AROMA + COOLER® systemu Dieckmann zostały opracowane w celu zagwarantowania chłodzenia niegarowanych i garowanych kęsów ciasta. Krótki czas schładzania jest zapewniony dzięki precyzyjnemu zarysowi zimnego powietrza (system opatentowany).
Zmiany techniczne zastrzeżone
Specyfikacja produktu
Właściwości:
- kęsy ciasta schładzane są w sposób wydajny, delikatny oraz z niewielką utratą wilgotności
- optymalna temperatura przechowywania w Aroma, ok. +5°C umożliwia pełne wydobycie aromatu
- przechwywanie zaraz po tym w strefie chłodzącej WP GV AROMAT® pozwala utrzymać soczystość i optymalną wilgotność kęsów ciasta
- odpowiednio sterowana krzywa fermentacji pozwala osiągnąć wysoką tolerancję oraz stabilność fermentacji
- przechowywanie w obszarze plusowym możliwe jest do 36 godzin
Zalety:
- optymalny aromat, smak, połysk, chrupkość i świeżość
- optymalne, delikatne/wilgotne kęsy ciasta
- usprawnienie pracy dzięki prostej obsłudze
- niewymagany transport w warunkach chłodniczych
- oszczędność miejsca
- oszczędność kosztów energii dzięki znacznie obniżonemu zużyciu prądu
- wydajny strumień powietrza nad kęsami ciasta
- szybsze schładzanie w ciągu 10 do 15 minut
- możliwość stosowania “Aroma Trays” z tworzywa sztucznego jak również zwykłych form (aluminium, drewno)
Dane techniczne:
- Pojemność: 2szt. wózków na blachy 400mm x 600mm
- powierzchnie wewnątrz: gładka stal nierdzewna
- na zewnątrz: polerowana stal nierdzewna
- front komory: polerowana stal nierdzewna
- podłoga: 100mm panel podłogowy System TECFLOOR
- wanna ze stali nierdzewnej 3mm
- izolacja: 100mm
- drzwi uchylne: 1szt. drzwi TK 800mm x 2000mm (zawiasy z prawej strony)
- wydajność kęsy ciasta: 6000 sztuk/h
- czas schładzania: 13min
- wydajność chłodzenia: 11840 watów przy -30 / +40°C
- Sprężarka jednostopniowa Bitzera
- parownik Guntner