NOWOŚCI I PROMOCJE


Komory garownicze

Oferujemy nowoczesne i profesjonalne komory garownicze, które stanowią niezbędne wyposażenie piekarni. To w ich wnętrzach ciasto ulega rozrostowi i dlatego też niezbędne są odpowiednie warunki wewnątrz urządzenia, na które składają się temperatura, wilgotność oraz cyrkulacja powietrza. Dzięki zastosowaniu materiałów najwyższej jakości, nasze urządzenia pozwalają na łatwe kontrolowanie wewnętrznej temperatury i skutecznie zatrzymują ciepło w komorze.

Konstrukcje wykonane zostały z warstwowych płyt, wyposażonych w rdzeń ze sztywnej pianki poliuretanowej (grubość 60 mm), w związku z czym są bardzo stabilne i cechuje je doskonała izolacyjność, a drzwi zaopatrzono w mechanizm automatycznego domykania, co ułatwia i usprawnia prowadzenie działań. Nasze komory garownicze spełnią oczekiwania, bez względu na intensywność eksploatacji i środowisko pracy.

KOMORA ROZROSTU CIASTA


Giko - Komora rozrostu ciasta

Komora rozrostu ciasta to niezbędne urządzenie w każdej piekarni, stanowiące ważne ogniwo w całym procesie produkcyjnym. To tu produkty przechodzą przez proces garowania w odpowiednich i stabilnych warunkach temperatury, wilgotności i cyrkulacji powietrza.

Konstrukcja komory garowniczej wykonana jest z płyt warstwowych z rdzeniem ze sztywnej pianki poliuretanowej o grubości 60 mm wykazujących prawie niezmienną izolacyjność termiczną przez cały okres eksploatacji. Izolacja cieplna ze sztywnego poliuretanu ma jeden z najniższych, wśród materiałów termoizolacyjnych, współczynnik przewodzenia ciepła. Dzięki temu skutecznie zatrzymuje ciepło w komorze oraz ułatwia kontrolowanie temperatury wewnątrz. Rdzeń izolacyjny ze sztywnego poliuretanu nie jest podatny na zagrzybienie i jest odporny na rozwój pleśni. Cechy te pozwalają na stosowanie pianki poliuretanowej w komorze garowniczej, gdzie wymagane jest spełnienie wysokich standardów higienicznych. Okładziny zewnętrzne płyt wykonane są z blachy kwasoodpornej, co umożliwia łatwe utrzymanie czystości.

Drzwi wyposażone są w mechanizm samoczynnego domykania. Wykonane z dużymi bezpiecznymi szybami klejonymi pozwalają obserwować stan rozrostu ciasta wewnątrz oświetlonej komory. Wielkość komór fermentacyjnych wykonywana jest według potrzeb Klienta.



Wytwornica pary – swoiste serce każdej garowni. W ofercie posiadamy dwa modele wytwornicy pary charakteryzujące się następującymi parametrami:


Typ Wytwornica pary RTG-6/20 Wytwornica pary RTG-9/25
Wydajność do 20 m3 kubatury garowni do 25 m3 kubatury garowni
Napięcie UN 3×400/230 V, 50 Hz UN 3 x 400/230 V 50 Hz
Moc PN = 6 kW (generator pary: 3,3 kW, grzałki powietrza: 2,7kW ) PN = 8,7 kW (generator pary: 3,3 kW, grzałki powietrza 4 x 1350 W/230 V)
Zakres regulacji temperatury 25-45°C 25-45°C
Zakres regulacji wilgotności 60-99% RH 60-99% RH
Ciśnienie wody zasilającej 3-5 bar 3-5 bar
Ilość wytwarzanej pary 5 kg/h 5 kg/h
Rodzaj sterowania elektroniczne elektroniczne
Wymiary (szer. x gł./gł. nóg x wys.) 450 x 210/300 x 1400 mm 680 x 210/300 x 1400 mm
Waga 55 kg 70 kg


Giko - wytwornica pary RTG-6/20 Wytwornica pary RTG-6/20

Sterowanie i nastawianie parametrów odbywa się przez panel sterowania umieszczony nad drzwiami komory. Wytwornica pary utrzymuje parametry wilgotności i temperatury z dużą dokładnością. Zastosowane elementy sterowania skutkują długoletnią bezawaryjną pracą urządzenia.

 
GIKO - piece i maszyny piekarnicze